Brdská liga v požárním útoku byla oficiálně zahájena

13.06.2019 22:02

Zatímco na stadionu v Březnici probíhalo Ultimate Frisbee, tak na louce za městem se konalo další kolo Brdské ligy v požárním útoku. Nejenže narazíte prakticky v každé obci na místní tradiční soutěž SDH, ale řada takových utkání a pohárů probíhá i v působnosti nejen obcí, ale také okresů či krajů. Každá z nich má daná svá vlastní pravidla a řadu odlišností. Na Příbramsku se setkáte s účastí hasičů v Extralize, Západočeské lize, ale především v oblíbené Brdské lize. Účastníci ligy se postupně navzájem zvou do svých měst a obcí a pořádají jednotlivá kola na „svém území",

Letošní zahajovací kolo probíhalo v sobotu v Zalužanech a Březnice uvítala účastníky v neděli. Podobně se hasiči setkají, aby poměřili své síly, 29. a 30. června v Radíči a Křečovicích. O zázemí a přípravu se vždy starají pořádající týmy a věnují tomu i řadu dní.  Některé ze zúčastněných šly až tak daleko, že zbudovaly pro účely soutěží celé vlastní areály, jako například Vranovice, které budou hostit právě Brdskou ligu letos v červenci. Po závěrečném kole očekává účastníky opět galavečer s vyhlášením vítězů a celkového pořadí.

Podívejte se s naším fotoreportérem na střípky z neděle v Březnici a sami uvidíte, že hasiči v tomto sportovním odvětví podávají nejen výkony, umí se i bavit, ale často žije požárními soutěžemi celá rodina.

ZDROJ: https://www.pribram.cz/clanek/hasicske-areny-zazily-o-vikendu-serii-utoku/13721/

 

—————

Zpět